Çamaşır suyu ile tuz ruhu gibi temizlik malzemeleri birbirine karıştırılarak kullanılmamalıdır

Çamaşır suyu ile tuz ruhu gibi temizlik malzemeleri birbirine karıştırılarak kullanılmamalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tuzruhu ve çamaşır suyu karıştırılınca yoğun bir şekilde klor gazı açığa çıkar, bu gazında solunum yollarında hasara yol açtığı belirtildi. Havasız, küçük ve kapalı ortamlardaki süre arttıkça klor gazının solunum yollarına daha fazla zarar verir.

Kimyasal temizlik malzemeleri günlük yaşantımızda her yerde karşımıza çıkan hayatımızı kolaylaştıran maddeler olmakla beraber doğru kullanılmadıkları takdirde de olumsuz sonuçlar doğurabilecek niteliktedir.

Tuz ruhu ve çamaşır suyu diğer hiçbir deterjan veya kimyasal ile de karıştırılmamalıdır. Çamaşır suyu ve tuz ruhu karıştırıldığında buhar şeklinde ortaya çıkan gazın solunması halinde ilk olarak öksürük, göğüste yanma hissi, çabuk yorulma gibi belirtiler görülmektedir. İleriki dönemlerde ise bunun yerini solunum yetersizliği ve sürekli oksijen kullanımı getirecek kronik solunum hastalıkları almaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri