Çocuğunuzun dahi olduğunu anlama yolu

Uzmanlar erken yaşta yürümeye, konuşmaya ve okuma-yazmaya başlayan çocukların üstün zekalı olabileceğini bildirdi.

Ailelerin çocuklarının üstün zekalı olup olmadığını anlaması oldukça kolay. Bunun için bazı evreler var ve onları gözetim altında tutun.

NASIL FARK EDİLİR?

Doç. Dr. Sak, üstün yetenekli çocukları fark etmenin yollarını şöyle anlattı:

*Çocuklar 5 yaş öncesinde belirgin davranışlar ortaya koymaya başlar.
*4-5 yaşından önce okumayı öğrenen çocukların büyük bir çoğunluğu üstün zekalı çıkıyor. Çocuk, erken yaşta okuma becerisini geliştiriyorsa üstün zekalıdır.

*Okuma yazmanın ardından 3-4 yaşında yazıyorsa, zamanla matematik becerilerinin geliştiğini görüyoruz. Anne ve babalar, bu gibi çocuklara dikkat etmelidir.

*Bazı çocukların akademik becerilerinin 5-6 yaşından sonra geliştiği görülür. Bu çocuklar üzerinde yaptığımız testlerde yüzde 17 civarından üstün yetenek tanımlaması var.

*Çocuğun gelişimde yürümeye, konuşmaya başlaması, okumayı ve yazmayı öğrenmesi gibi önemli evreler var. Çocuk, diğer çocuklara göre bu evrelerini erken tamamlıyorsa o çocukta üstün yetenek vardır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Rehberlik Haberleri