Çok partili siyasi yaşamın demokrasi ile bağlantısı nedir

Çok partili siyasi yaşamın demokrasi ile bağlantısı nedir, Siyasi partilerin varlığı neden önemlidir, Siyasi partilerden beklentiler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çok partili siyasi yaşamın demokratik haklar ve özgürlükler bakımından elverişli bir yapısı vardır. Çok partili sistem insanların kendini ifade etme özgürlüğü açısından oldukça önemlidir. Toplumun her kesiminin kendi görüş ve isteklerini savunmak için propaganda aracını yasal yollardan elde etmesi devleti güçlü kılar.

Özellikle parti kisvesi ve maskesi altında her türlü çıkarcılıklarını devam ettiren ve yolsuzluklara hainliklere bürünenlerin ne kadar kötü olduklarını belirttiği bir söz olmuştur.

Ne yazık ki geçmişten günümüze her zaman için bazı siyasetçilerin siyasi partileri kullanarak halkı kandırdığı ve her zaman için kendi çıkarlarını vatanın çıkarlarının öne koyma yanlışında bulunmalarını anlıyorum.

Siyasi partiler vatandaşları mecliste temsil eder. Herkes kendisine uygun gördüğü partiye oy verip mecliste temsil edilebilir. Siyasi partiler demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır. Çok partili siyasi yaşam sayesinde, seçme ve seçilme hakkı ile beraber herkes devlet yönetiminde bir şekilde katkıda bulunabilir.

Cevap: Türkiye Cumhuriyet’i laik bir ülkedir kimsenin haksızlığa uğramadığı bir Bağımsız Cumhuriyet Devletini kurabilmektir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri