Ders çalıştığınız sırada bulunduğunuz ortamın nasıl olmasını isterdiniz

Ders çalıştığınız sırada bulunduğunuz ortamın nasıl olmasını, çevrenizdekilerin size nasıl davranmasını isterdiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ders çalışmak belli bir düzen gerektirir. Bu düzenin sağlanması için ortamın ısı, sıcaklık ve aydınlatma imkanları bakımından düzenlenmesi gerekir. Ders çalışılan ortamlarda ders çalışan kişinin de sağlıklı bir yerde olması gerekir. Bunun için çalışılan masa, oturulan koltuk da önemlidir.

Ders çalıştığımız sırada bulunduğumuz ortamın sıcak, ışıklandırma bakımından yeterli olması gerekir. İnsanlar nasıl rahat ediyorsa ve nasıl alıştılarsa öyle çalışmalıdır. Kitap açılabilen bir masa ve iskelet sisteminin sağlıklı kalabileceği bir koltuk da gereklidir.

Ders çalışmak bir planlama ister. Bu planlamayı çok düzenli olarak yapmalı ve sürekli olarak devam ettirmemiz de gerekir. Ders çalıştığım sırada bulunduğum ortamın temiz ve düzenli olmasını isterim. Bunun yanında ortamda ses yapılmamasını, televizyon gibi teknolojik araçların açık olmamasını, ortamda bulunanların dikkatimi dağıtacak davranışlarda bulunmamalarını ve bana yardımcı olmalarını isterdim.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri