Dünya çevresinin bu denli çöp olarak kullanılması daha sonraki yıllar için ne gibi tehlikeler doğurabilir

Dünya çevresinin bu denli çöp olarak kullanılması daha sonraki yıllar için ne gibi tehlikeler doğurabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uzayın bu denli kirletilmiş olması, astronomi faaliyetleri açısından risk oluşturabiliyor. Eğer bu nesneler bir uydu ile çarpışacak olursa yörüngesini değiştirip uydunun Dünya’ya düşmesine sebep olabilir. Hatta daha düşük olasılıkla olsa bile uzaydaki bir insanlı roketin bu nesnelerle çarpışması astronotların hayatını kaybetmesine sebep olabilir.

Dünyanın etrafındaki çöpler uzay kirliliğinin bir görüntüsüdür. Uzayda yapılan her bir çalışma için gönderilen araçlardan bir çok parça kalmıştır. Kalan parçalar hızlı hareket ederler. Hareket ederken bir uyduyu veya uzay aracını parçalayabilir. Hatta oraya giden insanlara bile zarar verebilir. Uzay teknolojik iletişim ağlarımız tamamen zarar görebilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri