En uzun yaşayan çocuk sahabi kimdir, uzun yaşamasıyla ilgili olarak ileri sürülen sebep nedir

En uzun yaşayan çocuk sahabi kimdir, uzun yaşamasıyla ilgili olarak ileri sürülensebep nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sehl bin Sa’d çok genç yaşta olduğundan Peygamberimizle hiçbir savaşa katılamadı, ama ondan, çok ilim öğrendi. Hz. Sehl’in babası Sa’d bin Mâlik, Bedir savaşında çok yararlıklar gösterdi. Müslümanlar arasında kahramanca savaşırken ansızın yemiş olduğu bir darbe ile şehîd oldu. Peygamberimizin duâsını alarak, “Eshâb-ı Bedir” sıfatını kazandı.

Bu sırada Sehl bin Sa’d sekiz yaşlarında idi. Peygamberimiz yetim kalan Sehl’e Bedir savaşında kazanılan ve dağıtılan ganimetlerden babasının hissesini ayırarak verdi. Hz. Sa’d, Ensârın Hazrec kabîlesi kolundandır. Babasının ismi Sa’d bin Mâlik olup, hicretten önce Müslüman olmuştur. Sa’d, dört halîfe devrinde çeşitli savaşlara katıldı. Gittiği şehirlerde yeni Müslüman olanlara dîn bilgilerini öğretti. 712 yılında Medîne’de vefât etti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri