Erişilemeyecek hayaller ve amaçlar peşinde koşmamak sözüyle ne anlatmak istemiştir

Atatürk, “Erişilemeyecek hayaller ve amaçlar peşinde koşmamak” sözüyle ne anlatmak istemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk gerçekleşmesi imkansız fikirlere göre hareket etmezdi ve daima gerçekçi politikalara dayanan fikirler üretirdi. Onun gerçekçilik ilkesine göre sorunların çözümünde karşılıklı fikir alışverişi izlenmeli ve diğer devletlere karşı düşmanca bir tutum içine girilmemelidir.

Bir milletin ya da devletin gelişmek ve dönüşmek için pek çok şey yapması gerekir bunlar fedakarlıklar olabilir ve gerektiği zaman stratejiler ortaya koymak olabilir. Ancak bu hayallerin bir dozu olmalıdır. Döneme, topluma ve oluşan sosyal fikirlere uyum sağlamayan hayaller sadece hayal olmakla kalacaktır. Bu noktada hayaller gerçekleştirilemeyen hedefler silsilesinden bir farkı olmayacaktır. O dönemin teknolojisine ve çağa ayak uydurmak bu hayallerin temelini oluşturmalıdır. Eğer bu durum olmazsa boşuna efor sarf etmekten başka bir durum ortaya çıkmaz ve toplum dönüp dolaşıp aynı noktaya geri döner.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri