Futbol topu niçin plastikten yapılmıştır

Futbol topu niçin plastikten yapılmıştır, Futbol topu plastik yerine süngerden yapılsaydı ne olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde spor alanlarında doğrudan insana zarar vermeyen yaralanmalara ve diğer sağlık sorunlarına neden olmayan malzemeler kullanılmaktadır. Futbol topu da plastikten yapılmıştır.

Futbol topunun plastik olması, kuvvet ve hareketlere dayanıklı olması, kolay yönlenmesi, kolay kontrol edilebilir olması ve insanlara zarar vermemesi içindir.

Futbol topu plastikten yapılmıştır. Çünkü, plastik pürüzsüzdür. Futbol topu da bu pürüzsüzlükten dolayı kolayca kayabilmektedir. Eğer süngerden yapılsaydı top iyi kayamayacak ve oyun alanında daha yavaş hareket edecekti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri