Güneş’in etrafında dolanma hareketi yapan başka hangi gök cisimlerini biliyorsunuz

Güneş’in etrafında dolanma hareketi yapan başka hangi gök cisimlerinibiliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Geçmiş yıllardaki fen bilimleri derslerinde Dünya’nın Güneş etrafında dolanma hareketi yaptığını öğrenmiştiniz. Güneş’in etrafında dolanma hareketi yapan başka hangi gök cisimlerini biliyorsunuz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Polonyalı gök bilimci Nicolaus Kopernik (Nikolas Kopernik) Güneş’in merkezde olduğunu; Dünya ve diğer gezegenlerin ise Güneş’in etrafında dolandığını ileri sürmüş, zamanla bu iddianın doğru olduğu bilim insanları tarafından kabul edilmiştir. Bugün artık biliyoruz ki Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün Güneş’in etrafında belirli yörüngelerde dolanma hareketi yapmaktadır. Güneş ve Güneş’in etrafında belirli yörüngelerde hareket eden sekiz gezegen ile bu gezegenlerin doğal uyduları, asteroitler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan gök cisimleri topluluğuna Güneş sistemi adı verilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri