Güvenilir bir insan olmak toplum hayatında bize neler kazandırır

Güvenilir bir insan olmak toplum hayatında bize neler kazandırır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güvenilir bir insan olmak bireysel sorumluluklardan biri olarak toplumun da en çok ihtiyaç duyduğu değerlerden biridir. Güvenilir olmak, emin olmak anlamına gelir. Emin olmak, emanete sahip çıkmak, elinden ve dilinden zarar gelmeyecek olmak anlamına gelmektedir.

Güvenilir bir insan olmak bireysel olarak da toplum hayatında insana birçok şey kazandırır. Dürüst olarak bilinmek, samimi bir insan olarak tanınmak, insanların güvenini kazanmak ve insanlara yardım ederek değerlere sahip çıkmak insanların olgunlaşması, mutlu ve huzurlu olmasına ve adil bir hayat yaşamasına da vesile olarak toplumsal sorumluluklarla hayatı şekillendirmektedir. Güvenilir olmak bu nedenle çok önemlidir.

Güvenilir bir insan olmanın, saygıdeğer bir kişiliğin ve vakarlı olmanın zemininde dürüstlük vardır. Böyle bir temelden mahrum bir kişilik zeminine, sağlam bir şahsiyet inşası mümkün değildir.

Dürüstlük dinamiği eksik olan bir şahsiyet dili, etkili değildir. Böyleleri, etkin bir lider, eğitimci, dost ve ağabey olamazlar. Diğer bir ifadeyle “adam” olamazlar. Dürüstlüğün şahsiyete yerleşmesinde, sözde doğruluk önemli olduğu gibi, muamele dediğimiz, işte ve ilişkilerde dürüst davranmak da son derece ehemmiyetlidir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri