Her ağacın bir meyvesi vardır, gönlün meyvesi de çocuktur

Her ağacın bir meyvesi vardır. Gönlün meyvesi de çocuktur (Süyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, hadis n. 2413.) Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu hadisi ile bizlere hangi mesajları vermektedir,düşünelim ve fikirlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım

Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu hadis ile birkaç önemli mesaj vermektedir:

  • Her ağacın bir meyvesi vardır: Bu ifadeyle Peygamber Efendimiz, her insanın potansiyel olarak değerli ve faydalı bir şeylere sahip olduğunu vurgulamaktadır. Her bireyin kendine özgü yetenekleri, yetişkinlerin yönlendirmesi ve rehberliği ile ortaya çıkarılabilir.
  • Gönlün meyvesi çocuktur: Peygamber Efendimiz, çocukların değerini ve önemini vurgulamaktadır. Çocuklar, sevgi, neşe, masumiyet ve geleceğin teminatı olarak kabul edilir. Onlara doğru eğitim ve rehberlik verilerek yeteneklerinin geliştirilmesi, ahlaki değerlerin öğretilmesi ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması sağlanmalıdır.

Bu hadis, çocukların değerini anlamak, onlara sevgiyle yaklaşmak ve potansiyellerini desteklemek gerektiğini öğretmektedir. Ayrıca her insanın bir değeri olduğunu ve kendine özgü bir potansiyeli bulunduğunu hatırlatmaktadır.

Arkadaşlarınızla bu mesajları paylaşarak, çocuklara yönelik sevgi, ilgi ve değerin önemini vurgulayabilir, çocukların potansiyellerini desteklemenin toplumun ve geleceğin güçlendirilmesine nasıl katkı sağladığını tartışabilirsiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri