Hıristiyanlığın ritüelleri (ibadetler)

Hıristiyanlığın ritüelleri (ibadetler) nelerdir, günlük, haftalık ve yıllık ibadetleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hıristiyalık dininde ritüeller önemli bir yer tutmaktadır. Bir Hıristiyan kendini dinî eylemlerde bulunarak ifade eder. İbadet, Tanrı’ya yapılır. Hıristiyanlıkta ibadetler, kiliselerde ve cemaatle birlikte papaz gözetiminde yapılır. İbadetler günlük, haftalık ve yıllık olarak yapılır. Cemaatle yapılan ibadetler olduğu gibi ferdî olarak da yapılan ibadetler vardır.

Günlük İbadetler: Hıristiyanlığın ilk başlangıcında günde yedi defa yapılan ibadetler zamanla sabah ve akşam olmak üzere iki defa yapılmaya başlanmıştır. Günlük ibadetler papaz ile birlikte Kutsal Kitap’tan parçalar okunarak ve ilahiler söylenerek yapılır.

Haftalık İbadetler: Hıristiyanlıkta haftalık ibadetler pazar günü yapılır. Hıristiyanlık inancına göre pazar günü, Hz. İsa’nın dirildiği, havarilerine göründüğü ve kilisenin kurulduğu gün olmasından dolayı kutsal bir gün kabul edilir. Pazar günü ibadeti sabah ve akşam olmak üzere kilisede ve papaz eşliğinde yapılır. Ekmek - Şarap Ayini pazar günü yapılan ibadetlerden biridir. Papaz günahların bağışlanması için tövbe konuşması yapar. Kutsal Kitap okunur.

Yıllık İbadetler: Hıristiyanlıkta yıllık ibadetler bayram, anma ve kutlama şeklinde yapılır. Noel, Paskalya, Haç Yortusu, Meryemana Günü bunlardan bazılarıdır

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri