İlk yardım, acil yardım ve ilk yardımcı kavramlarını açıklayınız

İlk yardım, acil yardım ve ilk yardımcı ne demektir, bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk yardım, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda sağlık görevlilerinin, acil yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da mevcut durumun kötüye gitmesinin önlenmesi amacıyla olay yerinde, mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız yapılan müdahalelerdir.

Acil yardım, ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kişiye en kısa zamanda olay yerinde, çeşitli araç ve gereçlerle, tıbbi malzeme kullanılarak bu konuda eğitim almış kişiler tarafından yapılan müdahalelerdir.

İlk yardımcı, ilk yardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya, tıbbi araç ve gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız uygulamaları yapabilen kişidir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri