İman etmek aynı zamanda amel etmeyi de gerektirir mi

Sizce iman etmek aynı zamanda amel etmeyi de gerektirir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İman etmek; Sözlük anlamlarını incelediğimizde karşımıza çıkan genel tanım; herhangi bir şekilde farklı özelliklere sahip olan inanç sistemlerinin birini kabul ederek onun doğru kabul ettiklerini doğru kabul etmek, yanlış kabul ettiklerini yanlış kabul etmek(dogma), inanç, inanmak

Amel etmek; Sözlük anlamında bir hedef için iş yapmak olarak ifade edilmektedir.

Bu tanımlara göre cevabımız evet gerektirir.

Nedenini kısaca açıklayacak olursak;

İnsanların davranışlarını incelediğimizde yaptıkları davranışların birçok nedeni olduğunu görürüz. Bu davranışları yapmalarını sağlayan motivasyon araçlarının olduğunu görürüz. Davranışı sağlayan motivasyon olduğuna görürüz.

Bir inanç sistemine inandığını, iman ettiğini söyleyen bir insanın buna uygun davranışlar geliştirmesi beklenmektedir.

İnanç sisteminin kendi sistemi içinde oluşturduğu ibadet davranışlarını uyguluyor olması iman ettiğini ortaya koyduğu gibi aynı zamanda inancının güçlenmesine de destek olmaktadır. Böylelikle kendi içinde döngü oluşturarak inancını rahatlıkla yaşayabilmekte, inancına uygun amelleri gerçekleştirerek inancını pekiştirmektedir. Pekişen her inanç duygusu tekrar amel’e, davranışa yansıyacaktır.

Toplumsal yaşantı içinde de karşımıza çıkan amel algılayışı insanların madem inanıyorsun neden gereğini yapmıyorsun sorusu ile dillendirilmektedir. Yani bir şeyin doğru olduğuna inanıyorsan buna uygun davranış geliştirmemiz gerektiğini ifade ediliyor.

İnancın gereği olanların yapılması aynı zamanda inancın yaşandığını kabul edildiğini gösterir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri