İnsanların iletişim araçlarından doğru bilgi alması neden önemlidir

İnsanların iletişim araçlarından doğru bilgi alması neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kitle iletişim araçları sayesinde dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen bir olay ya da gelişme; anında İnternet, radyo ve televizyonlardan duyurulmaktadır. Basın özgürlüğü sayesinde kamuoyuna gerçekleri öğrenme hakkı verilmiştir. Ancak iletişimin, bilginin ve haberin bu denli geliştiği günümüz dünyasında alınan haberlerin doğruluğu tartışılmaktadır.

Kitle iletişim araçlarıyla yayın yapan basın kuruluşlarının doğru bilgiyi alma ve aynı zamanda verme zorunluluğu da vardır. Basın, haber yaparken adaletin önüne geçici, yargılayıcı bir tavır almamalı, kişileri mahkeme kararı olmadan suçlu ilan etmemelidir. Özel hayatın gizliliğine ve konut dokunulmazlığına saygı göstermelidir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri