İslamiyet’i kabul eden Oğuzlara hangi isim verilmiştir

İslamiyet’i kabul eden Oğuzlara hangi isim verilmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oğuz boylarının İslamiyet’i kabul etmesi 11. yüzyıla kadar varmaktadır. 11. yüzyılda İslami gelişmelerin bilim ve teknik alanında da yaşandığı bilinmektedir. Oğuz Türkleri de İslam’ı kabul ederek sosyal ve kültürel hayatlarında kesin değişiklikler yapmışlardır. Türklerin İslamiyet’i kabul etmesi hiç zor olmamıştır. Çünkü Türkler başa bağlı ve adil bir millet olarak tarihe geçmiştir.

İslamiyet, Oğuzlar arasında ancak 11. yüzyıl içerisinde hakim bir din haline gelebilmiştir. Oğuzlarda Müslümanlığı kabul edenleri, etmeyenlerden ayırmak adına Müslümanlar Türkmen olarak adlandırılmışlardır. İslamiyet'in Türk boyları arasında yayılması ile birlikte Türkmen tabiri büyük ölçüde Oğuz tabirinin yerini almıştır. İlerleyen zaman içerisinde Oğuzlar, bir Türk-İslam devleti olan Selçuklu Devleti'ni Tuğrul Bey önderliğinde kurmuşlardır. Selçuklu Devleti zamanla güçlenerek Büveyhilerin baskısı altında bulunan İslam halifesini bu baskıdan kurtarmış ve İslam birliğinin yeniden sağlamışlardır.

İslamiyet’i kabul eden Oğuzlara Türkmen adı verilmiştir. Müslüman Türk anlamına gelen bu kelime günümüzde Türk ırkının bir kolu olarak kullanılmaktadır. Türkmen kelimesinin gerçek anlamı Müslüman Türk anlamındadır. Oğuzlar Türk olduktan sonra İslami müesseselere destek olmuşlar ve yeni müesseseler kurmuşlardır. Bilimin, tekniğin ve ilmin gelişmesinde yatırım yapmışlardır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri