Kamuda Çalışmak İsteyenlerin Umudu KPSS

Ülkemizde pek çok kamu kuruluşu bulunmaktadır. Ve bu kamu kuruluşlarının belirli eleman ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu eleman ihtiyaçları sonucunda yapılan KPSS sınavı ile eleman alımı sağlanmaktadır.

Kamu kuruluşlarında hem lisans mezunlarına hem de ön lisans ve ortaöğretim mezunlarına uygun olabilecek şekilde iş alanları bulunmaktadır. Bu nedenle KPSS ile hem lisans hem de ön lisans ve ortaöğretim mezunları kamu kuruluşlarında görev almaları üzerine sınava tabi tutulur. Ancak iki sınav farklı olarak yapılmaktadır. Bu nedenle KPSS lisans sınavı ile KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavları farklı olarak yapılmaktadır.

KPSS sınavı ön lisans ve ortaöğretim kısmı her iki yılda bir yapılmaktadır. Ve iki yılda bir yapılan bu sınav sonucunda alınan puanlara göre adaylar tercih yaparlar. Bu tercihler ve bu puanların sonucunda adaylar bir kamu kuruluşunda işe başlama şansınsa sahip olurlar. Ancak öncelikle gereken puanı almaları gerekmektedir. Ön lisans ve ortaöğretim sınavına yalnızca herhangi bir ön lisans programından mezun olan adaylar ile ortaöğretim mezunu adaylar katılabilmektedir. En son 2012 yılında yapılan KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavının bir sonraki 2014 yılında yapılacaktır. 2012 yılında sınava giren adayların puanları bu iki yıl boyunca geçerli olacak ve bu puan üzerinden tercih yapabileceklerdir.

KPSS sınavı lisansa ise yalnızca dört yıllık lisans mezunu olan adaylar katılabilmektedir. Sınav süreci de KPSS ön lisans ve ortaöğretimdekinin aynısıdır. Ancak en büyük fark bu iki sınava farklı adayların katılması ve KPSS lisans sınavının her yıl düzenlenmesidir. KPSS lisans sınavı her yıl önceden belirlenen tarihte lisans mezunlarını kapsayacak şekilde illerde ki belirli sınav merkezlerinde düzenlenmektedir. Bu yıl için olan lisans KPSS sınavı 6 ve 7 Temmuz 2013 Tarihlerinde yapılacaktır. Adaylar sınav sonrasında açıklanan puanlarına göre tercih yapabilecek ve tercihleri göz önünde bulundurularak bir kamu kuruluşuna atamaları yapılacaktır.

Kamu kuruluşları çalışma şartları ve verdikleri güvenceler nedeniyle pek çok kişinin çalışmak istedikleri alanlardan biridir. Bu nedenle KPSS sınavına her yıl binlerce aday başvurmakta ve sınavda çaba sarf etmektedir.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

KPSS Haberleri