Kimya biliminin günlük yaşamdaki uygulama alanları

Kimya biliminin günlük yaşamdaki uygulama alanlarını araştıralım bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaşamımız ile iç içe bir bilim dalı olan kimya, hayatı kolay kılmaktadır. Örneğin; sabun, deterjan, şampuan, diş macunu, parfüm, kremler, losyonlar gibi bazı kimyasallar sayesinde sağlıklı ve hijyenik bir yaşama sahip olunmaktadır. Hatta suyun arıtılması ile temiz ve sağlıklı su tüketilmektedir.

Çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç sökücüler, yüzey temizleyicileri gibi kimyasal maddeler ise evlerimizde hijyen sağlamaktadır. Kullandığımız kağıt, kalem, silgi gibi okul araçları da kimyasallar içermektedir. Ayrıca; çevre kirliliğini önlemek, çöplerden enerji üretmek, geri dönüşümler gibi çalışmalar da kimya bilimi kapsamı içinde yer almaktadır. Verilen tüm örnekler günlük hayatımızda başrole sahiptir.

İnsanlığın dünyayı anlama gayretlerinin temelinde kimya bilgisi yer almaktadır. Kimya alanında kendini geliştirmek için büyük ölçüde yaratıcı fikirler gereklidir. Örneğin; güneş enerjisinden yararlanabilmek ve var olan maddelerin bilinenden farklı şekillerde yeniden yapılandırılarak üretilecek yeni keşifler ve bunların yaratıcı tasarımlarla ürünlere dönüştürülmesiyle mümkün olacaktır. Aynı şekilde temiz ve ucuz enerji kaynağı olarak hidrojen üretilmesi, bitkilerden yakıt üretimi, var olan ve her geçen gün yenileri karşımıza çıkan değişik hastalık yapıcı virüs ve bakterilerle mücadele edebilmek için etkin ilaçların üretilmesi gibi daha sağlıklı ve etkin bir tarımsal faaliyet gerçekleştirilebilmesi gibi birçok ihtiyacımızın çözümü yaratıcı kimya fikirlerdir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri