Kişilik gelişiminde değerlerin yeri ve önemi konusunda bilgi toplayınız

Kişilik gelişiminde değerlerin yeri ve önemi konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Değerler, kişilik gelişiminde önemli bir yere sahiptir. İnsan doğuştan itibaren sürekli kendisine yapılan etkilerle büyümekte ve kişiliği oluşmaktadır. Bu etkilerin en önemlisi ve başlangıç yeri ailedir. Kişilerin içinde bulunduğu toplum ve aldığı eğitim de kişiliğinin oluşmasında önemli rol oynamaktadır. Bu değerlerin başında da dini ve ahlaki değerler gelir.

İnsanın kişilik seçiminde ve gelişiminde insan değerleri çok önemlidir. Kişi sahip olduğu değerler sayesinde kendini yalnız hissetmez ve o değerlere sarılır. Sarıldıkça kendini güvende ve huzurlu hisseder aynı zamanda gün geçtikçe güçlenir. İnsan bu sayede gelişir, öğrenir ve büyür. Her türlü değerler insanı olumlu ve sağlıklı düşünmeye, yaşamaya götürür. Bu yüzden öz değerlerimize ve sonradan kazandığımız değerlerimize sahip çıkmalıyız.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri