Kur’an’da yer alan surelerden beş tanesi

Kur’an’da yer alan surelerden beş tanesinin adını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kur’an-ı Kerim’de 114 tane sure bulunmaktadır. Bu surelerin ayet sayıları birbirinden farklıdır. En uzun sure Bakara Suresi olarak bilinmektedir. En kısa sure Kevser Suresi olarak bilinmektedir. Kur’an-ı Kerim’deki sureler iman ettiğimiz surelerdir. Hayatımıza tatbik etmemiz gereken konuları içermektedir. Surelerin bir kısmı Mekke’de, bir kısmı da Medine’de inmiştir.

En kısa sure üç ayetten oluşan Kevser, en uzunu ise 286 ayetten oluşan Bakara sûresidir. İlk sure Fatiha, son sûre ise Nas suresidir.
Tevbe dışındaki her sûre başında besmele bulunur. Mekke’de indirilen surelere "Mekki", Medine’de indirilenlere ise "Medenî" sûre denir.

Peygamberimizın 23 senelik nübüvveti boyunca Kur’an-ı Kerim inmeye devam etmiş ve vefatıyla birlikte son bulmuştur. Hazreti Ebubekir (r.a.) döneminde kitaplaşmış ve Hazreti Osman (r.a.) döneminde çoğaltılmıştır.

Kur’an-ı Kerim’de yer alan bazı sureler şu şekildedir:

  • Fatiha Suresi
  • Bakara Suresi
  • Al-i İmran Suresi
  • Yasin Suresi
  • Fetih Suresi

Surelerin tamamını buradaki haberimizden okuyabilirsiniz. Tıklayınız

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Din Kültürü Haberleri