Liseye girişte yeni sistem 2 ay sonra

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, liselere yerleştirme sistemiyle ilgili çalışma yaptıklarını vurgulayarak, yeni sistemi iki ay içinde açıklayacaklarını duyurdu.

Bakan Selçuk, karma eğitimin kalkacağı iddialarını yalanlayarak 20 bin öğretmen atamasının Aralık sonunda yapılacağını söyledi. Vizyon belgesinin de 15 Ekim’de açıklanacağını belirtti.

Okullarda 'ilk ders zili' dün çaldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci sıralarındaki yerlerini aldı. İstanbul Çekmeköy’de eşi ve çocuklarının yaptırdığı Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu’nda katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılışını yaptı. Tören sonrası TRT Haber’de canlı yayına katılan Bakan Selçuk, önemli mesajlar verdi. Bakan Selçuk’un açıklamaları şöyle:

İki ayı aşkın zamandır birçok kişi icraat bekliyor. Ben bir bilim insanıyım ve veriyi görmeden bir planlana yapmam. 15 Ekim’e kadar biraz sabredin. Neyi planlayıp, ne yapmak istediğimizi çok daha net olarak ifade edeceğiz. Acil icraatlara geçmemeyi tercih ediyorum. Yükseköğretime de ciddi düzenlemeler planlıyoruz.

YENİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ HAZIRLIYORUZ

Liseye geçişle ilgili göreve geldiğimde kılavuz haziran ayında yayınlamıştı. Bir kelimesi değişse bile hukuken sınav iptal ediliyor. İlk yerleştirme sonucunda 90 bin öğrenci açıkta kaldı. Cumartesi günü hala yerleşemeyen 3 bini aşkın öğrencinin yerleşmesi için bir genelge yayınladık. Yeni yerleştirmeyle ilgili getirmek istediğimiz sistemi iki ay içinde açıklayacağız. Bu yerleştirmeyle herkes çok rahat yerleşecek. Bütün okulların coğrafi bilgi sistemindeki (CBS) yerlerini çıkardık. Kaç dersliğin olduğu somut olarak görülebilecek. Sistemin çocuğun ve ailenin lehine dönüştürülmesi mümkün.Öğrencilerin formül ezberlemesi gerekmeyecek. Sınavda formülü soruda vereceğiz. Mesleki eğitime dokunmalıyız. Burası iyileşir ve çocuklar tatmin olursa sınava olan talep de düşer. Sınavın tipini değiştirmeyeceğiz, sadece adını değiştirerek sorunu çözmeye çalışmayacağız. Üç yıllık program sonunda bu konu toplum için net biçimde algılanacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

EĞİTİM Haberleri