Maddelerin hâl değiştirme özelliğinden faydalanılarak sıvılaştırılan soğutucu gazların özelliklerini ve kullanıldıkları yerler

Maddelerin hâl değiştirme özelliğinden faydalanılarak sıvılaştırılan soğutucu gazların özelliklerini ve kullanıldıkları yerler konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soğutucu gazlar ısıyla kolayca buharlaşan ve soğutulduğunda kolayca sıvılaşan, zehirli olmayan, kolay bulunan ve ucuz olan gazlardan seçilir. En çok kullanılan gazlar NH3 ve freon yani kloro floro karbon gazlarıdır.

Buzdolabı ve klimalarda kullanılır. Kolayca sıvılaşabilen ve kolayca buharlaşabilen gazlar kullanılır. Örneğin NH3 en çok kullanılan gazlardandır. Kullanılan gazların zehirli olmayan, bol bulunan ve ucuz olan gazlardan olması gerekir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri