Materyalizm ne demektir

Materyalizm ne demektir, İslam’ın materyalizme bakışı nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Materyalizm yalnızca maddenin gerçek olduğunu, madde ve maddenin değişimleri dışında hiçbir şeyin varolmadığını, varlığın madde cinsinden ol­duğunu öne süren görüş.

Materyalizm, madde anlamına gelen Latince materia kelimesinden türetilmiştir. Materyalizm, kelime anlamı olarak maddecilik demektir. Felsefi bir inanç ve düşünce olarak ise genel anlamıyla materyalizm, maddi âlemin dışında herhangi bir varlık alanı tanımayan görüştür. Materyalistler, evrendeki bütün olayları determinist bir yaklaşımla ele alırlar. Evrenin amaçlı olarak ve bilinçli bir güç tarafından yaratıldığını kabul etmezler. Evrende meydana gelen olayların; bilimsel yasalara bağlı olarak ve zorunlu bir şekilde, sebep sonuç ilişkisi içinde gerçekleştiğini savunurlar.

Materyalistlere göre evren maddeden ibarettir ve kendi kendine oluşmuştur. Madde; zaman, mekân ve bilinçten önce de vardır. Evrende olan biten her şey maddi sebeplere bağlı olarak gerçekleşir. Evrendeki tek gerçekliğin madde olduğunu savunan materyalistler, her şeyi madde ile açıklarlar. Evreni yaratan, idare eden tabiatüstü bir gücün, Tanrıʼnın varlığını kabul etmezler. Maddi âlemin dışında başka âlemleri, metafizik âlemi ve varlıkları reddederler. Dolayısıyla ahiret, melek, şeytan, cennet, cehennem, vahiy, peygamberlik, ilahi kitaplar gibi esaslara inanmazlar. Kader, takdir, sünnetullah gibi kavramlar da materyalist anlayışta kabul edilmez

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri