Öğle namazı kaç rekâttır

Öğle namazı kaç rekâttır, öğle namazı ne zaman kılınır, öğle namazının vakti ne zaman başlar ve ne zaman sona erer bu konularda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Öğle namazı ................................... rekâttır.

Cevap : 10 rekat

Öğle namazı 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz, 2 rekat son sünnet olmak üzere toplam 10 rekattır. Tüm rekatları ile beraber öğle namazının kılınışını sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Öğle namazının ilk önce 4 rekat sünneti daha sonra 4 rekat farzı kılınır, en son olarak 2 rekat son sünneti kılınır. Öğlen namazı vakti, güneş tepe noktasını aşıp batıya meylettiği anda girmekte ve ikindi vaktine kadar devam etmektedir.

Öğle namazının vakti ne zaman girer ne zaman çıkar

Öğle namazının vakti, güneşin zeval vaktinden itibaren başlar. Yani yeryüzündeki bir cismin gölgesinin güneşli bir havada doğuya doğru uzamaya başlama anı, öğlenin başlangıç vaktidir.

Öğle vaktinin bitiş zamanı hakkında iki rivayet vardır:

İmamı Azam'a göre, öğle vakti zevalden itibaren her şeyin gölgesi, zevalden önceki sabit gölge uzunluğuna ilaveten kendisinin iki misli oluncaya kadar devam eder. Bu vakte asr-ı sani tabir edilir.

İmamı Muhammed ile Ebu Yusufa göre ve diğer üç mezhep imamına göre ise, öğlenin vakti; cismin gölgesi kendisinin bir misli ilave olunca sona erer. Buna da asr-ı evvel denir.

O halde bu iki farklı içtihad karşısında ihtiyatlı olmak gerekir. Tedbir olarak öğle namazı asr-ı saniye kadar geciktirilmemelidir.

Öğle namazı kaç rekat

İlk Sünneti: 4 rekat
Farzı: 4 rekat
Son Sünneti: 2 rekat

"Hz. Aişe'den (ra) rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (sav) öğle namazının farzından önce dört rekat namaz kılmayı hiç ihmal etmezdi." (Buhâri)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Din Kültürü Haberleri