Öğrenciler, seçmeli derslerini tanıtım videolarını izleyerek seçecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 10-12 Eylül tarihlerinde seçmeli derslerini belirleyerek okullarına bildirecek öğrenciler için hazırladığı tanıtım videolarını internet sitesinde yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak seçmeli dersleri tanıtan videoları internet sitesinde erişime açtı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, geçen ay yayınladığı 'Seçmeli Dersler' konulu genelgede derslerin tanıtımlarının 3 Eylül tarihinden itibaren yayınlanacağını açıklamıştı. Derslerin tanıtım videoları, gecikmeli olarak dün akşam saatlerinde Bakanlığın internet sitesinde yayınlanmaya başladı.

Seçmeli ders tanıtım videolarında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in öğrenci ve velilere yönelik mesajına da yer verildi. Bu yıldan itibaren 5. sınıf öğrencilerinin derslerine alan öğretmenlerinin girmeye başlayacağını hatırlatan Dinçer, seçmeli ders sayısının da arttırıldığına dikkat çekti. Dinçer, seçilebilecek derslerin neler olduğu, bu derslerin özellikleri ve kazandırdıklarını içeren videolar hazırladıklarını aktardı. Bu yıl seçilen bir dersin bundan sonra da seçilmek zorunda olmadığını, seçilmeyen bir dersin ise sonraki yıllarda da seçilebileceğini kaydeden Dinçer; özgür ve esnek yapıda bir sistemi getirmeye çalıştıklarını aktardı.

Bakanlığın www.meb.gov.tr internet adresinde 'Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed(sav)'in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Okuma Becerisi, Yazarlık ve Yazma Becerileri, Yabancı Dil, Bilim Uygulamaları, Matematik Uygulamaları, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Görsel Sanatlar, Müzik, Spor ve Fiziki Etkinlikler, Drama, Zekâ Oyunları' derslerinin tanıtımları yer alıyor.

ÖĞRENCİLER SEÇECEKLERİ DERSLERİ, 10-12 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA OKULLARINA BİLDİRECEK

Ortaokullarda kayıtlı 5. sınıf öğrencileri, bu derslerin tanıtımlarını 10 Eylül tarihine kadar inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar verecek. Öğrenciler yazılı müracaatlarını 10-12 Eylül tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne ulaştıracak. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarında seçmeli derslerde aynı öğretim programları uygulanacak. Haftalık ders saati sayısına göre ortaokullarda 8 saat, imam hatip ortaokullarında ise 4 saat seçmeli ders seçilecek. Ortaöğretim kurumları 9. sınıf öğrencileri de seçmeli derslerle ilgili yazılı müracaatlarını 10-12 Eylül tarihleri arasında öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne ulaştıracak.

EN AZ 10 ÖĞRENCİNİN AYNI DERSİ SEÇMESİ DURUMUNDA GRUP OLUŞTURULACAK

En az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda grup oluşturulacak. Dilekçeler okul yönetimlerine ulaştıktan sonra 13-14 Eylül tarihlerinde e-okul/kurum işlemleri/ders işlemleri/seçmeli ders belirleme ekranından seçilen dersler okul yönetimi tarafından ayrı ayrı işaretlenecek.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

EĞİTİM Haberleri