Ortaokul Beden Eğitimi Sene Sonu Zümresi

2018-2019 lise, ortaokul ve ilkokul zümrelerinin hepsi sitemizde mevcut. Dosyalarımızı indirdikten sonra kendinize göre düzenleme yapmanız gerekiyor. Bu yazımızda Beden Eğitimi Zümre bilgilerini indirebilirsiniz.

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ YIL SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI YERİ : Spor Odası
TOPLANTI NO : 3
TOPLANTI TARİHİ : .../06/2019
TOPLANTIYA KATILANLAR : ............ (Okul Müdürü) ........ (Bed.Eğt.Öğrt.) 

GÜNDEM

1- Toplantının açılışı.
2- 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı birinci ve ikinci dönem zümre toplantı tutanaklarının okunarak gözden geçirilmesi.
3- Dilek ve temenniler, kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1- Beden Eğitimi zümre öğretmenleri toplantısı ..../06/2019 Pazartesi günü saat 10.00’da Spor odasında Okul Müdürü ......’nun başkanlığında yapıldı. 
2 -2018-2019 öğretim yılının birinci ve ikinci dönem zümre öğretmenler tutanakları okunarak gözden geçirildi ve değerlendirilmesi gereken konulara geçildi:

A- DERS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRİLMESİ:

Eğitim ögretim yılında 5,6,7,8. sınıfların Beden Eğitimi ders programları yıllık planlarda oluşturduğumuz şekilde tam ve zamanında bitirilmiştir. Yıl içerisindeki resmi bayram görevlerinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde görevli olduğumuz için aksayan konular diğer derslerde yoğunlaştırarak işlenmiş ve sınıflar arasındaki eğitim öğretim eşgüdümü titizlikle sürdürülmüştür.

B- MEVZUAT DEĞERLENDİRİLMESİ:

6. 7. 8. Sınıflarda Beden Eğitimi dersi 40 dk. olduğu için etkinliklerin uygulanmasında sıkıntı olmuştur. 5. sınıflarda süre kısmen yeterli olduğu için konuların aktarılmasında sıkıntı olmamıştır.
Performans görevleri konusunda öğrenciler hazır ödev getirmemeleri, araştırmalar yapmaları, kendi yaratıcılıklarını kullanmaları konusunda teşvik edilmiştir.

C- DERS ARAÇ GEREÇLERİ DEĞERLENDİRİLMESİ:

Beden eğitimi dersinde araç gereç bakımından sıkıntı yaşanmamıştır. Spor kulübü tarafından gerekli malzemeler temin edilmiştir. Dersler araç gereçlerle zenginleştirilerek uygulamaya ağırlık verilmiş ve dersler eğlenceli bir şekilde işlenmiştir.

D- YÖNTEM VE TEKNİKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ:

Beden Eğitimi dersinin işlenmesi diğer derslere oranla yöntem ve teknik bakımından daha zengin olarak görüyoruz. Derslerimizi işlerken yapılacak işi etkinliği veya konuyu önce anlatarak sonra göstererek öğrencileri etkinliğin içerisine çektik. Uygulamaya uzun zaman vererek öğrencilerin yeterince konuyu kavramasını sağladık. Soğuk geçen günlerde öğrencilere teorik olarak bilgiler verdik ve branşlar hakkında sunular izleterek onların bilgilenmelerini sağladık.

E- FİZİKİ DURUMUN (EĞİTİM ORTAMLARI) DEĞERLENDİRİLMESİ:

Fiziki durum açısından okulumuz beden eğitimi dersleri açısından tam elverişli ve yeterli değildir. Kapalı bir spor salonunun olmaması sebebiyle eğitim öğretim büyük oranda okul bahçesinde gerçekleştirilmekte bu da hava koşullarındaki elverişsizlik, okul personelinin, misafirlerin, velilerin ve diğer öğrencilerin ders ortamını işgal etmesinden dolayı verimli ders işlenmesini engellemektedir.

F- ÖGRENCI BAŞARI DÜZEYİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ:

Öğrenciler Beden Eğitimi dersinde başarılı fakat 6. 7. 8. sınıflarda Beden Eğitimi ders saatinin 40 dk olması konuların aktarılmasında sıkıntı yaratmaktadır. Yeterli zaman verilirse dersler daha eğlenceli ve etkili işlenecek böylece öğrenci başarısı daha da artacaktır.
3- Dilek ve temenniler kısmında Okul Müdürü Sayın ................................; Sosyal faaliyetlerden biri olan Spor karşılaşmaları ve yarışmaların hem öğrencilerin gelişimlerine hem de okulumuzun tanıtımındaki yararlarını dile getirerek bu konuda Beden Eğitimi Öğretmenlerine teşekkür etti.
 
Başka söz alan olmadığı için Zümre toplantısı sona ermiştir.
 
.......................... .......................... ......................
Beden Eğt. Öğr.  Beden Eğt. Öğr. Okul Müdürü

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Toplantı Tutanakları Haberleri