Özel gereksinimi olan arkadaşlarınızın okul bahçesinden yeterince yararlanabilmesi için neler yapılabilir

Özel gereksinimi olan arkadaşlarınızın okul bahçesinden yeterince yararlanabilmesi için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okul içerisinde bazı arkadaşlarımızın özel gereksinimleri olabilir. Bu arkadaşlarımıza saygılı olmalı ve onlara ayrı davrandığımız hissettirmeden , merhametli olmalıyız. Hareket etme, toplumda oyun ve yaşama gibi durumlarda daha zorlandıklarını bilerek onlara öncelik vermeliyiz.

Oyun alanları olmadığı için evlerinin önünde yeterli alan olmamasına rağmen oyun oynamaya çalışan çocuklar da aslında tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalabilmektedir. Bu tehlikenin sebebi bu bölgelerdeki yollardır. Bu yollardan geçen taşıtlar çocuklar için tehlike oluşturabilmektedir. Yani oyun alanlarının bulunması çocukların sağlığı açısından da önem arz etmektedir.

Şehirlerin kalabalık olması ve kısıtlı alan bulunmasından dolayı da okul bahçelerine oyun alanı olarak kullanılabilme açısından büyük bir görev düşmektedir. Okul bahçeleri büyük alanlara sahip yerlerdir. Bu yerlere de böyle büyük alanlar kapladıkları için bir görev düşmektedir. Bu görev çocukların bu bahçeleri okul saatleri dışında da oyun alanı olarak kullanılabilmesidir.

Özel gereksinimi olan arkadaşlarınızın okul bahçesinden yeterince yararlanabilmesi için, okul bahçesinin bir bölümü onlara ayrılabilir. Onlara özel oyun alanları ve onlara okul giriş çıkışlarında öncelik hakkı belli yerler gibi alanlar verilebilir. Onlarda bu sayede rahatça ve keyiflice eğlenmiş olurlar.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri