Peygamberimiz (s.a.v.) insanlara ne gibi uyarılar yapmıştır

Peygamberimiz (s.a.v.) insanlara ne gibi uyarılar yapmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Konuda verilen bilgilerden hareketle aşağıdaki şemayı tamamlayınız.

  • İnsanları Allah’a (c.c.) şirk koşmamaları konusunda uyarmıştır.
  • İnsanları yalan konusunda uyarmıştır.
  • İnsanları kötü alışkanlıklar konusunda uyarmıştır.
  • İnsanları zulüm konusunda uyarmıştır.
  • İnsanları şirk konusunda uyarmıştır.

Hz. Peygamber insanları; putlardan ve birtakım nesneleri putlaştırmaktan uzak durmaya, her şeyi yaratan Allah’a inanmaya, ona güvenmeye çağırmıştır. Allah’a ortak koşmanın (şirk) en büyük günah olduğunu bildirmiştir. Yalan, cinayet, hırsızlık, fuhuş, sarhoşluk ve kumarın kötü davranışlar olduğu konusunda onları uyarmıştır. İnsanlar doğru, iyi ve güzel işler yaptıkları takdirde Allah’ın onları hem bu dünyada hem de ahirette ödüllendireceğini müjdelemiştir. “Onlar iman edip Allah’a karşı hep bilinçli ve duyarlı kalmaya çalışan kimselerdir. Dünya hayatında da ahirette de onlar için müjde vardır…” ayetleri bunu ifade eder.

Kur’an-ı Kerim’de, peygamberlerin uyarı görevini nasıl yerine getirdiklerinin birçok örneği verilmiştir. Peygamberlerin uyarılarına kulak verenlerle bunları reddedenlerin karşılaşacakları sonuçlara dikkat çekilmiştir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri