Peygamberimizin (s.a.v.) sütannesi, süt kardeşleri ve süt babası

Peygamberimizin (s.a.v.) sütannesi, süt kardeşleri ve süt babasının isimleri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimizin (s.a.v.) sütannesi, süt kardeşleri ve süt babası

Sütannesi: Halime
Süt kardeşleri: Şeyma, Abdullah, Üneyse
Süt babası: Hâris

Süveybe, Hz. Muhammed'in amcası olan Ebu Leheb'in cariyesidir. Süveybe hem oğulu Mesruh'u hem de Peygamber Efendimizi emzirmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v.) Sa'doğulları kabilesinde yaklaşık olarak iki yıl kalmıştır. Vaktin dolmasından sonra Hz. Muhammed'i bir müddet daha yanında tutmak istemiştir.

Halime, Hz. Muhammed'i kabul ettikten sonra kendisinin ve çocuklarının hayatında bir anda değişiklik olmuştur. Peygamber efendimizin birden fazla süt kardeşi bulunuyordu.

Hz. Hamza aynı zamanda Hz. Muhammed'in amcasıdır. Ancak ondan önce Süveybe'den süt emmesi sebebi ile aynı zamanda Peygamber Efendimizin süt kardeşidir.

Ebu Seleme b. Abdi'l-Esed el-Mahzumi, Süveybe'den süt emdiği için Peygamber Efendimizin süt kardeşidir. Bu kimse İslamiyet'i ilk kabul eden kişiler arasında yer almaktadır.

Mesruh, Süveybe'nin oğludur. Peygamber Efendimiz ile beraber süt emmesi sebebi ile süt kardeş olmuşlardır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri