Planlı yaşamanın sizce hangi faydaları vardır

Planlı yaşamanın sizce hangi faydaları vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Benim de sizler gibi pek çok sorumluluğum var. Evde aileme karşı, işte ise iş yeri sahiplerine ve çalışma arkadaşlarıma karşı bazı sorumluluklarım var. İşim gereği hafta içi sabah 8 ile akşam 18 saatleri arasında çalışıyorum. Akşam eve gelmeden önce eşime ve çocuklarıma telefonda bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyorum. İhtiyaçları varsa ilk önce onları alıyorum. Akşam eve geldiğimde zamanımı planlı kullanmak zorundayım. Bu şekilde zamanı planlı kullanırsam ailemle daha çok zaman geçirebiliyorum. Ben planlı yaşadığım için çocuklarımla ve eşimle ilgilenme zamanı bulabiliyorum.

Sabah erkenden uyanırım. Eşimle birlikte kahvaltı sofrasını hazırlar, çocukları uyandırırız. Güzel bir kahvaltı yaptıktan işe geçerim. Ben her sabah tam zamanında iş yerimde olmaya özen gösteririm. İş yerinin kapı anahtarları bende olduğu için diğer arkadaşlarımı dışarda bekletmemek ve işimize zamanında başlayabilmek için zamanında işimde olmak benim için önemlidir. Ben bütün işlerimi zamanında yaparım. Yarına iş bırakmam. "İşler sıkıştı." sözünü benden duymak neredeyse imkânsızdır. Benim yaşam sözüm şudur: Planlı yaşa mutlu ol.

İşlerini belirli bir plan dâhilinde yapan insanlar, diğer insanlara göre hayata bir adım önde başlar. Siz de kendi günlük yaşamınızı belirli bir plana göre düzenlerseniz hayatın daha zevkli olacağını göreceksiniz.

Planlı yaşamak ve en bilindik faydaları
  • Yorgun olmazsınız
  • Plan yaparak stresten kurtulabilirsiniz
  • Telaşlı olmaktan kurtulabilirsiniz
  • Konsantrasyon yeteneğinizi güçlendirir
  • Enerjinizi arttırır
  • Kişinin kendisine olan inancını arttırır
  • Mutlu eder

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri