Prof. Dr. Fuat ERDAL kimdir

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Fuat ERDAL atanmıştır.

Anadolu Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesine göre Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal getirildi Prof. Dr. Fuat Erdal, İbn Haldun Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

İktisat lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sırasıyla ODTÜ, Leeds ve Nottingham üniversitelerinde tamamlamıştır. İktisadi kalkınma ve uluslararası iktisat alanında doçentlik ünvanını almıştır. Çeşitli üniversitelerde kadrolu ve yarı zamanlı olarak çalışmış, iktisada giriş, makroiktisat, kalkınma iktisadı, uluslararası iktisat ve yönetim ekonomisi dersleri vermiştir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlar yapmış, bildiriler sunmuştur. Halen İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Araştırma alanları; Kalkınma Ekonomisi, Uluslararası İktisat, Makroiktisat

İbn Haldun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve İktisat Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Lisans; Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, İktisat, 1991

Yüksek Lisans; University of Leeds, Economics, UK, 1994

Doktora; University of Notingham, Economics, UK, 1998

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

HABERLER Haberleri