Psikoloji, psikiyatri, iç yaşam, dinginlik, ruh sağlığı nedir

Psikoloji, psikiyatri, iç yaşam, dinginlik, ruh sağlığı kavramları üzerinde beyin fırtınası tekniğini kullanarak düşüncelerinizi belirtiniz.

“Psikoloji, psikiyatri, iç yaşam, dinginlik, ruh sağlığı” kavramlarını sınıf tahtasına yazınız. Sınıfınızda gruplar oluşturunuz. Tahtaya yazdığınız kavramlar üzerinde beyin fırtınası tekniğini kullanarak düşüncelerinizi belirtiniz.

Psikoloji: Psikoloji ya da Ruhbilimi, bireylerin zihin ve davranışlarını sistematik olarak inceleyen bilimdir. Organizmaların hem doğrudan gözlenen davranışları, hem de düşünme, zihinde canlandırma, hatırlama ve hayal etme gibi doğrudan gözlenemeyen karmaşık zihinsel süreçleri psikolojinin inceleme alanına girer.

Psikiyatri: Psikiyatri; akıl hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesi ile uğraşan bilim ve hekimlik dalı. İnsanın davranış dinamiklerini biyopsikososyal olarak açıklamak üzerine çalışan ve normal ile normal dışı davranış örüntülerini sınıflandırarak tedavi etmeye çabalayan tıp bilimi ve ruh hekimliğidir.

Dinginlik: dingin olma, devinmeme durumu, durgunluk, kımıltısızlık, sessizlik.

Ruh sağlığı: Ruh Sağlığı Psikolojik iyi hal veya zihinsel bir bozukluğun olmadığı düzeyi açıklar. Tatmin edici düzeyde duygusal ve davranışsal işlevlerini sürdürebilen bir kişinin durumudur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türk Dili ve Edebiyatı Haberleri