Sevginin önemi ile ilgili kompozisyon

Temel insan gereksinimlerinden biri olan sevginin, insan yaşamında çok özel bir yere sahip olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bazı araştırmalarla da kanıtlandığı gibi, her türlü fizyolojik gereksinimi karşılanan bir çocuğun, sevgiden yoksun bırakıldı

Yine bu çocukların, sağlık sorunları ve kazalarla karşılaşma riskinin yüksekliği de sevgi eksikliğinin insan yaşamındaki olumsuz etkilerinin göstergelerdendir. Herhangi bir nedenle ihmal edilmiş olan ikiz eşi ile sevgi ve ilgi gösterilen diğer eş kıyaslandığında dikkati çeken farklılıklar, sevginin mucizevî etkisini somut bir biçimde ortaya koymaktadır.

Ancak, sevginin beklenen etkisini sağlayabilmesi için sevgiyi eyleme dönüştürmek gerekir. Diğer bir deyişle sevilene zaman ayırma, ilgi gösterme, bakım verme ve onu koruma gibi eylemleri gerçekleştirme zorunluluğu vardır.

Sevgi, insanın içini ısıtan sıcacık bir duygudur. Sevgi insan olmanın temel gerekliliklerinden biridir. Yaşamak için nasıl yemek, su, nefes gerekliyse sevgi de bir o kadar gereklidir. Sevgi olmadan yaşamanın da hiçbir anlamı olmaz. Sevgi hiçbir bedeli olmayan bir hazinedir.

Sevgi para pul ile satın alınamaz. Ne kadar zengin olursanız olun insanın temel ihtiyacı olan bu duyguyu para ile satın alamazsınız. Sevgi içten gelir, kişinin yüreğinin en derinlerinden seslenir insanlara. Dünyada en değer verdiğiniz varlık ya da nesne bir kuş kanadı gibi çırpınır durur yüreğinizde.

Yüzyıllardır sevgi üzerine şiirler söylenmiş, şarkılar yazılmış, resimler yapılmış ,sevgi en güzel şekilde sanat eserlerine yansıtılmıştır. Çünkü sevgi yüreğin yansımadır. Sevgi insanın sevdasını tüm dünyaya yansıtmak istemesidir. Bu da sanat ile sevginin birbirine sevdalanmasını sağlamaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

ÖDEV & BİLGİ DÜNYASI Haberleri