Sosyal medya hesaplarından hangilerini biliyorsunuz

Sosyal medya hesaplarından hangilerini biliyorsunuz, bildiğiniz hesaplar hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çok sayıda sosyal medya ağı olsa da bazıları Dünya çapında çok büyük kullanıcı kitlesine sahiptir. Ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya ağları ise Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, LinkedIn ve Foursquare'dir. 

Facebook, Youtube ile birlikte Türkiye ve Dünya genelinde çok ciddi bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Genel anlamda sosyal amaçlı kullanılsa da ticari kullanım oranı da gün geçtikçe artmaktadır. Facebook ile tanıdığınız kişiler ile takipleşebilir, nerede kiminle olduğunuzu; duygu halinizi, fotoğrafınızı veya görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Twitter'ın yapısı ise biraz daha farklıdır. Twitter’da yapacağınız paylaşımlarda karakter sınırı olduğundan, bu kurala uyarak vermek istediğiniz mesajları "özet geçerek" aktarmalısınız. Kullanım alanı çok geniş olmakla birlikte, anlık haberleşme platformları arasında neredeyse lider konumundadır. Ünlüler, politikacılar ve haber dünyası tarafından sıklıkla kullanılır.

Youtube Dünya'nın en büyük video paylaşım platformudur. Bir çok alanda video paylaşımları yapılabilen bu ağ, Google tarafından satın alındıktan sonra ciddi bir büyüme hacmi yakalamıştır. Klip paylaşımları, haber, araştırma, eğitim, müzik vb. bir çok video paylaşımına ev sahipliği yapmaktadır. Youtube de ünlü olarak nam yapmış kişilere "Youtuber" denir. Doğru kullanılması durumunda ciddi kazançlar elde edilebilen bir platformdur.

Instagram Facebook tarafından satın alınmış, Dünya'nın en büyük sosyal ağlarından biridir. Instagram için Youtube'nin fotoğraf paylaşım versiyonu dersek çok da yanılmış olmayız. Kişisel kullanımı oldukça fazla olmasıyla birlikte ticari amaçlarla da sıkça kullanılmaktadır. Diğer sosyal ağlardan farkı, hedef kitlesi ve kullanım amacı mobil kullanıcılara yöneliktir.

LinkedIn için Facebook'un iş dünyası için oluşturulmuş bir modeli diyebiliriz. Yapısal olarak birbirine yakın fakat amaçları biraz daha farklıdır. Mesela Facebook daha sosyal kabul edilebilir bir ağ iken, LinkedIn tamamem Profesyonel bir iş ağı olarak kullanılmaktadır. Bu platform işletme haberleri, iş başvuruları, teknolojik yenilikler vb. gibi ev sahipliği yapar.

Pinterest; Pin ve interest kelimelerinden oluşan Pinterest, pano sistemi ile çalışan ve her türlü görselin paylaşıldığı bir sosyal medya platformudur. Bu platformda ilgi alanlarınıza uygun görselleri oluşturduğunuz panolarınıza iğneleyebiliyorsunuz. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra beğendiğiniz görseli kendi panonuza almanız için yapılan işleme ise "pinleme" deniliyor. Pinterest diğer sosyal medya mecraları gibi oldukça popüler ve her geçen gün popülaritesini arttırmaktadır.

Sosyal medya hesaplarından İnstagramı biliyorum.  

İnstagram en sık kullanılan sosyal medya hesaplarından biridir. Herkesin çok severek kullandığı gibi bende severek kullanıyorum.  

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri