Sözcük eş anlamlısı nedir

Sözcük kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, sözcük nedir, sözcük TDK anlamı nedir, sözcük kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir ya da birden çok heceden oluşan, belli bir anlamı olan ve cümle içinde anlamlı ifadeler oluşturmaya yarayan dil öğesi anlamına gelen bir kelimedir. Sözcük ve kelime aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Sözcük kelimesinin eş anlamlısı nedir

Sözcük kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Kelime, Lügat, Söz

Sözcük kelimesinin eş anlamlısı kelime sözcüğüdür. Sözcük ve kelime aynı manaya geldiklerinden ötürü, bu iki sözcüğün cümle içerisinde, birbirlerinin yerlerine kullanılabilmeleri olanaklıdır. Cümle içerisinde birbirlerinin yerine konulduğunda bu iki sözcük, cümle anlatımını bozmaz. Sözcük ve kelime aynı anlama geldikleri için, cümlede bir anlatım bozukluğu yaratmazlar.

Sözcük TDK anlamı nedir

Kelime. "Can ile ruh sözcükleri çoğu zaman aynı anlamda kullanılıyor." - Aydın Boysan

Sözcük kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Paragraftaki sözcük kelimesini sayınız.
  • Sözcükler düşüncenin vücut bulmuş halidir.
  • Sözcük olmadan insan derdini anlatamaz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖDEV & BİLGİ DÜNYASI Haberleri