Su küçüğün, söz (sofra) büyüğün atasözünün anlamı nedir

Bu yazımızda sizlere Su küçüğün, söz (sofra) büyüğün anlamı nedir , Su küçüğün, söz (sofra) büyüğün ne demektir açıklaması konusunda bilgiler vereceğiz.

Su insanın temel ihtiyacıdır. Bu bakımdan küçüklerin buna daha çok ihtiyacı vardır ve özellikle çocukların suyu önce içmelerine fırsat verilir. Ancak sofrada büyüklerin küçüklerden önce yemeğe başlamaları bir töredir. Bu bir saygı işaretidir. Söz içinde durum böyledir. Büyükler konuşurken küçükler susmalı, onların tecrübe ve bilgilerinden yararlanmaya bakmalıdır.

Yemek ve söz hususunda adet ve geleneğe saygı gösterilmesinin önemini vurgulamak üzere söylenir.

Su küçüğün, söz (sofra) büyüğün, Su küçüğün, söz (sofra) büyüğün atasözünün anlamı, Su küçüğün, söz (sofra) büyüğün anlamı şu şekilde :

Öncelikle büyükler sayılmalı, küçükler de korunmalıdır. Geleneklerimiz ve dinimiz, korunmada önceliği çocuğa vermiştir; çünkü çocuk daha güçsüz ve dayanıksızdır. Saygıda ise önceliği büyüklere vermiştir, çünkü çocuğun bütün ihtiyaçlarını karşılayan odur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Atasözleri Anlamları Haberleri