Tarihçiler XIX. yüzyılı Osmanlı Devleti için en uzun yüzyıl olarak adlandırmışlar

Tarihçiler XIX. yüzyılı Osmanlı Devleti için en uzun yüzyıl olarak adlandırmışlardır. Bunun nedeni sizce ne olabilir?

Osmanlı Devleti, tarihte en uzun hükümdarlık sürdüren devletlerden biridir. Tarihçiler, Osmanlı araştırmaları yaparken imparatorluğun en uzun yılı olarak 19. yüzyılı göstermektedirler.

Osmanlı’da demokratikleşme, yeniliklerin yaşanması, dünyayı tanıma ve kendi kurumlarını yenileme çalışmaları 19. yüzyılda yapıldığı için bu yüzyıl en uzun yüzyıl olarak isimlendirilmiştir.

Osmanlı Devleti uzun bir dönem boyunca altın çağını yaşamış tarihin gördüğü en önemli devletlerden bir tanesidir. Bu doğrultuda belirli süreçlerden geçmiştir. Bu doğrultuda kuruluş, yükselme, duraklama, gerileme ve dağılma, yıkılış dönemleri Osmanlı'nın başından geçen dönemler arasındadır.

Dağılma ve yıkılış dönemleri Osmanlı'nın son dönemi, hasta adam olarak adlandırıldığı XIX. yy dönemidir. Bu dönemde Osmanlı katılmak zorunda olduğu savaşlar dolayısı ile büyük darbeler almış, ekonomik açıdan iflasın eşiğine gelmiş, askeri, ticari, teknik kabiliyetler bakımından ise Avrupa'dan oldukça geri kalmıştır. Bu doğrultuda dönem içerisinde Avrupa'lı devletler ile çok kez karşı karşıya kalan Osmanlı için bu dönem en uzun yüzyıl olarak adlandırılmıştır.

Osmanlı Devleti, tarihte en uzun hükümdarlık sürdüren devletlerden biridir. Tarihçiler, Osmanlı araştırmaları yaparken imparatorluğun en uzun yılı olarak 19. yüzyılı göstermektedirler. Osmanlı’da demokratikleşme, yeniliklerin yaşanması, dünyayı tanıma ve kendi kurumlarını yenileme çalışmaları 19. yüzyılda yapıldığı için bu yüzyıl en uzun yüzyıl olarak isimlendirilmiştir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri