Toprak, su ve hava kirliliğinin canlı yaşamındaki olumsuz etkileri

Toprak, su ve hava kirliliğinin canlı yaşamındaki olumsuz etkilerinin neler olduğu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevre kirlilikleri, canlı hayatını olumsuz etkilemektedir. En fazla yaşanan çevre kirlilikleri, hava kirliliği, su kirliliği ve toprak kirliliği olarak yaşanmaktadır. Fosil enerji kaynaklarının hemen her alanda kullanılması hava kirliliğine neden olmaktadır. Tarım faaliyetlerinde kullanılan ilaçlar toprak kirliliğine neden olmaktadır. Sanayi atıklarının doğaya bırakılması su kirliliğine neden olmaktadır.

Bu nedenle toprak, hava ve su kirliliğinin yaşanması canlı hayatını olumsuz etkileyerek canlı neslinin tükenmesine, azalmasına canlılık alanlarının daralmasına neden olmaktadır. Bu da dünyanın doğal denge ve döngülerinin bozulması anlamına gelir. Küresel ısınma da tehdit olarak yaşanmaktadır.

Asit yağmurlarına sebep olur. Yağmur yağarken havada asılı duran kirlilik sonucu oluşmuş kirleticileri de bünyesine alarak dünyaya düşer. Hava kirliliği, taşıt ve binaların dış yüzeylerinde tahribata sebep olur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri