Veren el, alandan üstündür atasözünün anlamı

Bu yazımızda sizlere veren el, alandan üstündür anlamı nedir, veren el, alandan üstündür ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Veren el, alandan üstündür anlamı şu şekilde :

Bu atasözünde kısaca anlatılmak istenen konu; Yardım ve iyiliksever kimseleri herkes sever, sayar.

Varlıklı olan, bir şey verebileceği, yardımda bulunabileceği için, birine bir şey veren, alandan daha üstündür. Bu üstünlük yaptığı iyilikten ve yardımdan kaynaklanmaktadır. Yardım ve iyiliksever kimseleri herkes sever, sayar.

Varlıklı olan kişi, ihtiyacı olana bir şey verebildiği ve yardımda bulunabildiği için, alan kişiden daha üstündür. Bu üstünlük yaptığı iyiliklerden ve yardımlardan ötürüdür. Aynı zamanda da yardım sever, cömert kişileri herkes sever ve saygı gösterir.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Atasözleri Anlamları Haberleri