Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ve yalancının evi yanmış da kimse inanmamış sözleri ile verilmek istenen mesaj nedir

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ve yalancının evi yanmış da kimse inanmamış sözleri ile verilmek istenen mesaj nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yalan söylemeyi adet edinen kişinin sözlerine kimse inanmaz. Öyle ki bir gün evinde yangın çıksa da evim yanıyor, imdat ! diye bağırsa, inanıp yardıma koşan olmaz.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözünün anlamı, bir yalanı uzun süre gizlemek mümkün değildir. Er ya da geç o yalanın doğrusu ortaya çıkacaktır. Bir yalanın uzun süre boyunca insanları aldatması imkansızdır. Zamanı geldiğinde tüm gerçekler herkes tarafından öğrenilir. Yalancının foyası mutlaka ortaya çıkar. Yalancıların mumları dayanıksızdır. Çok vakit geçmeden eriyip gider. Böylece gerçek de herkes tarafından görülür ve bilinir.

Günümüzde yalancının evi yanmış kimse inanamamış atasözü yalan söyleyen kişiler için kullanılmaktadır. Yalan söylemeyi adet haline getiren kişinin sözlerine kimseler inanmaz anlamına gelmektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri