Yapay madde nedir

Yapay madde nedir, yapay madde ne demek, yapay madde özellikleri, yapay madde örneklerini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yapay madde nedir?

Doğal ya da işlenmiş maddelerin insanlar tarafından karıştırılıp birleştirilmesi ile elde edilen maddelere yapay maddeler denir.

Tüketimin artması nedeniyle doğal maddelerin yetmediği durumlarda doğal olmayan yollardan, insan  eliyle yapılmış olan maddelere "yapay madde" denir.

Yapay Maddelerin özellikleri

1. İnsan  eliyle yapılmış olan maddelerdir.
2. Doğadan oluşturulmuştur.
3. Doğal ürünler benzer yapıları vardır.
4. Tad, şekil olarak doğal maddelere benzerler.
5. Daha ucuza üretilebilirler.

Yapay maddelere örnekler

» Tutkal ve talaş kullanılarak elde edilen yapay tahta (sunta),
» Petrol ürünleri kullanılarak yapılan plastik (naylon) maddeler insanlar tarafından birden fazla maddenin birleştirilmesi sonucu elde edilmiş yapay maddelerdir.

İnsan nüfusundaki artış sonucu; tüketimin artması, doğal kaynakların ihtiyacı karşılayamamasına neden olmuştur. Bu yüzden doğal maddelerin yerine yapay maddeler almıştır.

1- Naylon
2- Benzin
3- Tutkal,yapıştırıcı
4- Bazı hayvan derilerinden yapılan çanta, kürk, ayakkabı v.s
5- Kolonya
6- Teflon
7- Sunta
8- Kauçuk
9- Plastik
10- Yapay ipek

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Fen Bilimleri Haberleri