Yardımcının yardımcısı olur atasözünün anlamı

Yardımcının yardımcısı olur atasözünün anlamı; kişiler mertebe itibariyle bir üstün altında her zaman bulunur. Üst asta görevini bildirir, ast ise kendinden ast olana.

İnsanoğlu toplum içinde kendine bir yer edinir. Bu yer bazı kişilerde üst bazı kişilerde daha alt seviyelerde olabilir. Resmi kurumları düşündüğümüzde devletin başındaki kişiden en alt kademedeki memur veya işçiye kadar birbirine bağlı onlarca görev bölümü vardır. Herkesin iş buyurduğu, kendine yardım eden biri genellikle vardır.

Kişiler mertebe itibariyle bir üstün altında her zaman bulunur. Üst asta görevini bildirir, ast ise kendinden ast olana. Tıpkı dükkanlarda ustanın müşteriye, kalfanın ustaya, çırağında kalfaya yardım ettiği gibi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Atasözleri Anlamları Haberleri