Yarıyıl nasıl yazılır

Yarıyıl birleşik mi ayrı mı yazılır doğru yazılışı hangisidir, yarıyıl ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sömestir tatili veya yarıyıl tatili, akademik yılın birinci döneminin ardından okullarda eğitim-öğretime verilen ara. Çoğunlukla şubat ayına denk geldiği için şubat tatili ve genellikle 15 günlük bir tatil olduğu için -özellikle çocuklar tarafından- 15 tatil olarak da adlandırılır.

TDK sözlüğüne göre öz Türkçe bir sözcük olan yarıyıl, "Bir öğretim yılının ayrıldığı iki dönemden her biri, dönem, sömestir." anlamlarında kullanılmaktadır. 

Yarıyıl nasıl yazılır

Bu kelimenin “yarıyıl mı, yarı yıl mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yarıyıl şeklinde olmalıdır.

✘ yarı yıl (yanlış kullanım)
✔ yarıyıl (doğru kullanım)

Yarıyıl cümle içinde kullanımı:

  • Annem her sene yarıyıl tatilinde bize sürprizler yapar.
  • Yarıyıl tatili bitene kadar beş tane kitap bitirdim.
  • Okulların bu yıl yarıyıl tatili üç hafta olacak.
  • Bu yarıyıl bitmeden yurt dışına çıkabilirim.
  • Yarıyıl boyunca hiç ders çalışmadığını biliyoruz.
  • Bu yarıyıl bütün sınavlarım çok kötü geçti.
  • Bir daha ki yarıyıl içinde önemli kararlar alacağız.

Soru : Bir öğretim yılının ayrıldığı iki dönemden her biri, dönem, sömestir anlamına gelen kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı hangisidir?

Cevap : yarıyıl

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖDEV & BİLGİ DÜNYASI Haberleri