Yemek yemediğimiz zamanlarda kendimizi neden hâlsiz hissederiz

Sabah uyandığımızda güzel bir kahvaltı yaparız. Daha sonra öğle yemeği, akşam olunca da akşam yemeği yeriz. Neden yemek yediğimizi hiç düşündünüz mü? Yemek yemediğimiz zamanlarda kendimizi neden hâlsiz hissederiz?

Yaşamımızı sürdürmek ve gerekli enerji ihtiyacını karşılamak için yemek yeriz. Yemek yemek insanda olumlu duyguları uyandıran bir aktivitedir. Yemek yerken kendimizi iyi hissederiz. Beynimiz de mutlu olacağı, iyi hissedeceği bir konuma girmek ister ve çözüm olarak yemeği üretir. Beynimizin ruh halimizi dengeleme yollarından biri yemek yemektir.

Canlılar yaşamsal faaliyetlerini devam ettirebilmek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi besin adı verilen maddelerden karşılar. Bizler de koşup oynamak, ders çalışmak, odamızı toplamak için gerekli olan enerjiyi besinlerden karşılarız.

Besinlerin bazıları vücudumuzda enerji verici, bazıları yapıcı ve onarıcı, bazıları ise düzenleyici olarak kullanılır. Besinler içeriklerine göre karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, su ve mineraller olarak gruplandırılır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri