Yıldız, bulutsu, kara delik ve evren kavramlarının anlamları

Yıldız, bulutsu, kara delik ve evren kavramlarının anlamları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yıldız, büyük ölçüde hidrojen ve helyum elementlerinden oluşan, yoğun, uzayda belirli ölçüde ışık saçan plazma küresine verilen isimdir. Gezegenimsi veya bulutsu adı verilen gök cisimlerinde oluşmaktadırlar.

Bulutsu, gezgenimsi, evrende bulunan gaz ve toz bulutlarına verilen isimdir. Yüksek yoğunluklu gaz ve toz bulutlarıdır. Yıldızlar bu gaz ve toz bulutu içerisinde gerçekleşen belirli tepkimeler doğrultusunda meydana gelmektedirler.

Kara delik, uzay boşluğunda bulunan, ışığın dahi kaçamadığı oldukça yüksek bir çekim gücüne sahip olan gök cismine verilen isimdir. Gök cisimlerinin yanı sıra ışık dahi kara deliğin meydana getirdiği çekim gücünden kaçamamaktadır.

Evren, uzay ve uzayda bulunan tüm gök cisimlerine verilen isimdir. Gök cisimlerini barındıran uzay ve uzayda bulunan her türlü cisim evren kapsamı içerisine girmektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri