Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir

Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir
Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ses, günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bize iyi gelebileceği gibi bazı durumlarda bizi olumsuz etkiler. Çoğumuz kulaklık ile müzik dinlemeyi severiz. Kimi zaman dinlenmek, kimi zaman eğlenceli vakit geçirmek, kimi zaman da telefon görüşmeleri yapmak için kulaklık kullanırız.

İşimizi kolaylaştıran bu alet, aynı zamanda kulak sağlığımızı tehlikeye sokmaktadır. Kulaklıkla doğrudan kulağımıza gelen yüksek ses, işitme sağlığımıza ciddi zararlar verir.
Yüksek sesin olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Kalabalığa hitap ederken kullanılan mikrofon sesimizin herkes tarafından duyulmasını sağlar. Bu sayede bir sanatçı, konser verirken sesinin ve müziğinin geniş bir alana ulaşmasını sağlar. Mikrofonun sesi iletmesinde en büyük yardımcı hoparlörlerdir. Gerekli ve doğru miktarda kullanıldığında bu cihazlar faydalı kullanılmış olur.

Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumlu etkileri

  • Yangın ya da herhangi bir afet durumunda çalan alarm büyük tehlikelerden bizi korur.
  • Güvenlik önlemi olarak bir çok bankada, süpermarketlerde, otomobillerde alarm sistemi vardır. Bu sistem sayesinde hırsızların önüne geçilir.
  • Acil bir durumda birçok insana aynı anda haber verilebilmesini sağlar. Bu sayede insanlar tehlikeden kolayca uzaklaşabilir.
  • Hoparlörden çıkan sesler yüksek seslidir. Ancak bir yerleşim yerinde olduğumuzu düşünelim yada okul ve hatta mahalle. Buralarda yapılan anonslar sayesinde bilgileniriz. Bu bilgilendirmeler sayesinde birçok olumsuz durumdan anında haberdar olabiliriz.

Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumsuz etkileri

  • İniş ve kalkış esnasında kalkan uçaklar kulaklarımıza zarar veriler.
  • Kaldırım yada yol yapımında çalışan işçiler eğer kulaklık takmazlarsa meydana gelen sesten olumsuz etkilenirler.
  • Bir konserde eğer ses seviyesi çok ise geçici işitme kayıplarına yol açabilir.
  • Yüksek ses kulaklarımıza zarar verebilir.
  • Yüksek ses sebebi ile duyma kaybı yaşanabilir.
  • Yüksek ses yalnızca insanlara değil, diğer tüm canlılara da zarar verebilir.
  • Yüksek ses baş ağrısına neden olabilir.

25638
10719
15436
4149
2826
3521
26240
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
31 Yorum