Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözünün anlamı

Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözünün anlamı
Şimşek çakmadan gök gürlemez anlamı, söylenen, konuşulan her olay daha önceki başka bir olaydan kaynaklıdır anlamında bir söz.

Şimşek çakmadan gök gürlemez anlamı şu şekilde :

Söylenen, konuşulan her olay daha önceki başka bir olaydan kaynaklıdır.

Meydana gelmemiş bir olayın yankısı olmaz. Etrafa yayılmış bir haber yada insanlardan bir tepki varsa, bunun bir olaya dayandığını kabul etmek gerekir. / Bir gürültü kopmadan, bir olay meydana gelmeden önce belirtileri görülür.

Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözü, ortaya çıkmamış bir olayın yankısının da olmayacağını anlatır. Yani bir gürültü kopmadan ya da bir olay ortaya çıkmadan önce olayın yankılarının ortaya çıkacağını belirtir. Bir sorun çıktıysa bunun bir kaynağı olmalıdır demektir.

Bir tepki varsa, bu tepki, bir olaya dayanıyor demektir. Çünkü bir olay varsa, tepki de vardır. Oluşmamış bir olayın tepkisi olmaz. Bir kavga, bir gürültü kopmadan önce mutlaka belirtileri ortaya çıkar.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.