Neden acıktığımızda midemiz guruldar

Neden acıktığımızda midemiz guruldar
Neden acıktığımızda midemiz guruldar, açlıktan mide guruldar mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Acıktığımızda midemiz guruladığında aslında vücudumuzun bir işaretiyle karşılaşıyoruz. Midemizde bulunan kaslar, yiyecekleri sindirmek için sindirim sıvıları ve enzimlerle karıştırma işlevini yerine getirirler. Ancak midenin boş olduğu bir durumda, bu kaslar yiyecek eksikliği nedeniyle sindirim sıvılarıyla temas etmezler. Bu nedenle kasların hareketi hâlâ devam eder, ancak yiyecek yokluğunda bu kas hareketleri mide içinde hava ve sıvının bir araya gelmesine neden olur.

Bu hava ve sıvı karışımı midenin içinde hareket ettiğinde, midenin iç yüzeyiyle teması sonucu gurultular veya guruldamalar meydana gelir. Bu durum midenin boş olduğunu ve yiyeceğe ihtiyaç duyduğunu vücuda bildiren bir işarettir. Yani midenin boşalması sonucu meydana gelen bu sesler, vücudun yiyecek alımını hatırlatır ve açlığı ifade eder.

0
44
8
18
12
19
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.