Siyah eş anlamlısı nedir

Siyah eş anlamlısı nedir
Siyah kelimesinin eş anlamlısı nedir, siyah nedir, siyah kelimesinin zıt anlamlısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Siyah ya da kara, bir renktir. Işığı yansıtmak yerine emen pigmentler siyah gözükür. Renkler pigmentlerin yansıttığı ışığın dalga boylarına bağlı olarak oluşurlar. Pratikte renk olarak kabul edilir. Renkler pigmentlerin yansıttığı ışığın dalga boylarına bağlı olarak oluşurlar.

Siyah kelimesinin eş anlamlısı karadır.
Siyah kelimesinin zıt anlamlısı beyazdır.

Siyah rengin anlamı güç, korku, gizem, otorite, zerafet, formalite, kötülük, saldırganlık, isyan ve sofistike ile ilişkilidir. Diğer renklerin derinliği ve renk tonunun değişmesi için yine siyah renk gereklidir. Siyah renk, rengin olmamasıdır. Siyah, genellikle bilinmeyen veya olumsuz olanla ilişkili gizemli bir renktir. Siyah renk gücü, ciddiyeti ve otoriteyi temsil eder. Siyah, resmi, zarif ve prestijli bir renktir. Etkin, kuvvetli siyah renk güçlü duygular uyandırabilir ve çok fazla siyah ezici olabilir.

Siyah TDK anlamı nedir

Farsça siyāh
1. isim Kara (II), ak, beyaz karşıtı. "İri siyah gözlerini kalın kaşlarıyla beraber kaldırdı." - Ömer Seyfettin
2.
sıfat, mecaz Bu renkte olan. Siyah ekmek.
3. isim Baskıda başka harflerden daha kalın görünen harf türü.

6
6
114
65
63
61
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.