Taş yerinde ağırdır atasözünün anlamı

Taş yerinde ağırdır atasözünün anlamı
Taş yerinde ağırdır, herkesin, her şeyin kendi çevresinde önem taşıdığını anlatır.

Taş yerinde ağırdır anlamı şu şekilde :

Herkes, her şey kendi çevresinde önem taşır. Çünkü kişi bulunduğu yerde tanınmış, kendisine bir çevre edinmiş, hatırı sayılır bir yere gelmiştir. Yabancısı olduğu bir yerde yeterince tanınmadığı gibi kıymeti de bilinmez.

Kişilerin değer ve kıymetini bilen kimseler onların en yakın çevresinde bulunan kişiler olmaktadır. Çünkü insanları en iyi tanıyanlar çevresindekiler olmaktadır. Bu atasözünün bir diğer anlamı ise bir hareket doğru yerde ve doğru zamanda yapıldığı zaman değer kazanır olmaktadır.

Taş yerinde ağırdır kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre taş yerinde ağırdır kelimesi anlamı şu şekildedir: Herkesin, her şeyin kendi çevresinde önem taşıdığını anlatan bir söz

Etiketler :
14
521
216
85
136
31
1040
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.